Hírek

Miért válassza a Gecsatherm üveggyapotot

2021.06.21 23:27
Miért válassza a Gecsatherm üveggyapotot

Nehéz kiválasztani a megfelelő üveggyapotot hiszen mindegyik mellett és ellen is vannak komoly szakmai érvek. Talán a Gecsatherm üveggyapot az amelyik a legkevesebb kompromisszumot igényli. Íme néhány érv, hogy miért éppen a Gecsathermet válassza.

Létezik, hogy csak jó tulajdonságai vannak?

A GecsaTherm® üveg ásványgyapot szervetlen üvegszálakból készül, amelyeket polimerizált gyantával kötnek össze, hogy sima, könnyű és rugalmas felületet alkossanak. Az üvegszálakat az ásványi nyersanyagokat, a kvarchomkot 1500 fok feletti olvasztással, "off-center" technológiával történő fibrilálással, majd a tömítéshez szükséges kötőanyag és a vízszigeteléshez szükséges olajok hozzáadásával készítik.

A GecsaTherm® üveg-ásványgyapot mindenféle mechanikai terhelés nélküli hő- vagy hangszigeteléshez használhatók, mint például ferdetetők, mennyezetek közötti kitöltésként, álmennyezetek, belső és külső falak, nem gördülő padlóknál.

A Gecsatherm üveggyapot tulajdonságai

Az üveggyapotnak rengeteg jó tulajdonsága van. Kiváló hőszigetelő (a hővezetési együttható: λD=0,039 W/mK) tűzbiztos, nem éghető, könnyű a beépíthetősége mert rugalmas és összenyomható, továbbá kémiailag semleges. Jó tulajdonsága, hogy messziről elkerülik a kártevők, rovarok, egerek, paraziták, gombák, ezektől tehát nem kell tartani. Mindemellett soha nem fog tönkre menni, nem okoz gondot az idő múlása.

Így tárolja a Gecsatherm üveggyapotot

Nincs különösebb szabály arra hogyan tudja tárolni, mindössze néhány apróságra kell figyelni. A függőleges helyzet elvárt, a tárolóknak stabilaknak kell lenniük. Érdemes figyelembe venni a FIFO-tervet azaz a first input first outot, ami azt jelenti, hogy a legkorábban beérkezőt érdemes a leghamarabb kiadni, hogy pörögjön. Ha megvédi a környezeti hatásoktól akkor az egész raklap akár ½ évig is tárolható még kültéren is.

Kattintson és nézze meg a Gecsatherm üveggyapot termékeinket.