Hírek

Ahol tizedmásodpercek döntenek sorsokról

2021.06.21 23:27
Ahol tizedmásodpercek döntenek sorsokról

A kajak kenu az a sport, ahol, amiben a kitartás, a kemény edzések mellett akár századmásodpercek, kilogrammok vagy egyetlen „jó húzás” dönthet arról kiből lesz győztes, magyar bajnok, vagy akár olimpikon. A Telimpex évek óta támogatja a Vitalitás SE Balassagyarmat kajak kenu szakosztályát.

Amikor 0,67 század másodperc is számít

Ez rövidebb idő mint ameddig ezt a mondatot végigolvassa – mondja Tengerész Gábor a Telimpex cégvezetője – aki úgy vélte, hogy fontos a cégében a CSR, az önzetlen segítség, főleg akkor ha ez a segítség azoknak a 10-12 vagy 13-14 éves olyan gyerekek jövőjéről szól, akik minden nap hajnalban kelnek, hogy edzhessenek, hogy a legjobbak legyenek. És sikerül is nekik, bár rengeteg a hátráltató körülmény.

Nem egyenlő feltételek és körülmények

A kajak kenuban minden számít – meséli Edina, az edző. Például a 10-12 éves korosztályban (MK-2) úgy maradtunk le a legjobbaktól, hogy a hajónk 3 kilogrammal volt nehezebb, mint a többi versenyzőé: és 0,67 másodperc volt a hátrányunk mindössze. A K4 hajónk is ütött kopott volt, ráadásul 40 kilós a 30 helyett. Ez nem tűnik soknak, de ez a 25% éppen elég arra, hogy hátráltasson, nehezítsen minket., És még így is több válogatott versenyzőnk van.

Mára ezek a gondok eltűntek, hiszen Gáborék segítségével mind a kettő hajónkat le tudtuk cserélni egy sokkal modernebbre, könnyebbre. Ezek a hajók pedig kiegyenlítik az eddigi hátrányunkat.

Alig 3 hét múlva itt a bajnokság, ahol a döntőbe és az 1-3-ba várjuk az MK-2-es és a K2-es egységeinket. Egy olyan mezőnyben, ahol hatalmas a verseny, ahol minden kisgyerek álma az, hogy először bajnok legyen aztán kijusson az Olimpiára.

Ez persze nem mindenkinek sikerül majd, de a Telimpex segítségével a körülmények adottak és sokkal kiegyenlítettebbek az erőviszonyok, mint voltak.